• 17-18 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan DEÜ İLİTAM Vize Sınavları için Sınav Giriş Belgenize "http://sinav.deuzem.deu.edu.tr" adresinden ulaşabilirsiniz.  Sisteme yeni giriş yapacak öğrenciler yanda belirtildiği şekilde sisteme giriş yapabilirler.

( Not: Sağ taraftaki örnekte belirtilen şifre, şifresini hiç değiştirmeyen öğrenciler için geçerlidir. Lütfen ilk girişte şifrenizi değiştirin ve bilgilerinizi güncelleyiniz.)

Değerli Öğrenciler,
    2018-2019 Güz Dönemi başlamış bulunmaktadır. Tüm derslerimiz aktif hale getirilmiştir. Çalışma Alanları kısmında derslerini göremeyen öğrencilerimiz info@deuzem.deu.edu.tr üzerinden irtibata geçebilirler. Daha sonraki duyurulardan haberdar olabilmeniz için DEBİS üzerindeki cep telefonu ve eposta bilgilerinizin güncel olmasına dikkat ediniz.
    Tüm öğrencilerimize yeni akademik dönemde başarılar dileriz.
    NOT: Ortak Zorunlu Dersleri Uzaktan Eğitimle yöntemiyle alacak öğrencilerimiz derslerini, Ders programlarında belirtilen ders saati veya sınıflara bağlı kalmadan bu sayfa üzerinden DEBİS bilgileriyle giriş yaparak takip edebileceklerdir.

DEÜ Hastanesi Başhekimlik Eğitimine katılacak personelimiz aşağıdaki kılavuz linkine tıklayarak izleyecekleri adımları öğrenebilirler. Başarılar dileriz.

DEÜ Hastanesi Başhekimlik Eğitimleri Kılavuzu için tıklayınız.

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimine katılacak öğrencilerimiz aşağıdaki kılavuz linkine tıklayarak izleyecekleri adımları öğrenebilirler. Başarılar dileriz.

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi (İSAGÜ) Kılavuzu için tıklayınız.

Değerli Öğrenciler,

DEUZEM’e iletilen bilgiler doğrultusunda kullanıcı bilgileriniz, derslerinizle eşleştirilmiştir.  DE-ÖYS'yi dönem boyunca dersleri takip etmek, varsa canlı ders ortamına katılmak, ders kaynaklarına ulaşmak ve programla ilgili duyurulardan haberdar olmak için kullanmanız gerekmektedir.

DE-ÖYS kullanımına ilişkin videolu anlatım ve hızlı başlama kılavuzlarına ulaşmak için deuzem.deu.edu.tr adresindeki KILAVUZLAR videolarını inceleyebilirsiniz.

Sistemi Mozilla Firefox kullanarak açmanız hızlı ve eksiksiz işlem yapmanıza yardımcı olacaktır.

Sisteme sorunsuz şekilde giriş yapabilmeniz için DEBİS şifreniz 8 karakterden oluşmalıdır. (UYARI: Şifrenizde İ, ı, ş, ç, ö, ü ve boşluk kararkterlerini kullanmayınız.)

Öğrencilerimizin, DE-ÖYS sistemine ilk giriş yapmadan önce mutlaka bir kere DEBİS sayfası (http://debis.deu.edu.tr) üzerinden giriş yapıp hesaplarını aktifleştirmeleri gerekmektedir.

Aşağıda DE-ÖYS içerisinde dersinizle ilgili olarak kullanılan bazı araçlar hakkında kısa bir bilgilendirme yapılmıştır:

• Ders İzlencesi aracını tıklayarak ders ile ilgili her türlü detay bilgiye ulaşabilirsiniz.
    • Dersler (Öğrenme İçerikleri), SCORM Oynatıcı ve Medya Galeri araçlarını tıklayarak her hafta işlenecek ders konularını ve ders videolarını görmeniz mümkündür.
    • Kaynaklar aracını tıklayarak ders materyallerini görme ve kullanma imkanına sahip olabilirsiniz.
    • Ödevler aracını takip ederek, öğretim üyelerinin verdikleri ödevleri görebilir ve sistem üzerinden teslimleri yapabilirsiniz.
    • Kısa Sınav ve Testler aracı üzerinden sınavlarınıza girebilirsiniz.
    • Ders ile ilgili her türlü soru, öneri ve görüşlerinizi herkesle paylaşmak isterseniz Sohbet Odası aracını tıklayınız. Belirli kişilerle mesajlaşmak isterseniz Mesajlar aracını kullanabilirsiniz.

Teknik problemler için mesai saatleri (09:00-12:30 ile 13:30-17:30) dahilinde 0 (232) 301 0 777 numaralı telefondan veya  info@deuzem.deu.edu.tr  e-posta adresinden yardım alabilirsiniz.

NOT: DEBİS HESABINIZDAKİ EPOSTA ADRESLERİNİZİ GÜNCEL OLMASINA DİKKAT EDİNİZ.

Vize sınavlarınızda dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta aşağıda yer almaktadır. (Sadece online yapılan vize sınavları için geçerlidir.)

1. Sınav sonunda   Notlandırmak Üzere Gönder Butonuna bastıktan sonra  Devam Et butonuna basmayı unutmayınız.

2. Sınavlarda internet tarayıcısı olarak GÜNCEL Google Chrome veya Mozilla Firefox kullanmanız hızlı işlem yapmanıza yardımcı olacaktır.

3. Sınavlarınıza Mobil cihazlardan değil kablolu internet bağlantısı olan bir PC üzerinden giriniz.

4. Eğer sınavlarınız Dosya Yükleme Şeklinde ise dosyayı Choose File sekmesi ile seçtikten sonra  Yükle butonuna basıp  İleri butonuna tıklamanız yeterlidir. Kaydet butonuna basmanız ekstra bir yük doğuracağı için gerek yoktur.

(Çoktan seçmeli sınavlar için de kaydet demeden direk ileri butonuna basabilirsiniz.)

5. Sınav esnasında başka bir internet adresinin özellikle de oys.deu.edu.tr adresinin başka bir internet tarayıcısında veya başka bir sekmede olmamasına özen gösterin. Sınav ekranınızın tarayıcınızda farklı bir sekmede veya farklı bir bilgisayarda açık olması halinde sistem kopya teşebbüsü şüphesi ile hata ekranına düşürecektir.

6. Sınav esnasında bağlantı problemi yaşarsanız sistemden çıkış yapıp tekrar giriş yapınız. Probleminizin devam etmesi halinde Tarayıcınızı kapatıp tekrar açınız.

Yaşadığınız problemler hakkında bilgilendirmek için info@deuzem.deu.edu.tr adresi üzerinden e-posta yoluyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Değerli Öğretim Üyeleri,

DE-ÖYS üzerinden derslerinze DEBİS kullanıcı bilgileriniz ile giriş yapabilirsiniz.

Kullanıcı Adı: isim.soyad@deu.edu.tr

Şifre: DEBİS Şifresi

For Foreign Students,

User Name: Student Number

Password : Student Number

For help, you can use Yardım tool which  is on the left column.

For your questions, you can contact with us from email address info@deuzem.deu.edu.tr